Winnaars verrast met Onderwijsprijs 2020-2021

10-03-2021 Onderwijs Redactie

Marjolijn Verdonk en Mariëtte Perk nemen de prijs in ontvangst van wethouder Fred Voskamp.

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis heeft dit jaar opnieuw de Onderwijsprijs Maassluis 2020-2021 uitgereikt. De prijswinnaars werden op woensdag 10 maart verrast op hun school, kinderopvang of thuis. Ze kregen de prijs uit handen van wethouder Fred Voskamp:

· Huub Paalvast, gepensioneerd voormalig directeur basisschool.
· Karolijn van Vliet, lerares bij CBS De Groene Hoek.
· Marjolijn Verdonk, medewerker kinderopvang bij IKC Startpunt.
· Mariëtte Perk, lerares bij IKC Startpunt.
· Tiemen van Stigt, docent bij Lentiz|Revius MAVO.

Waardering

,,Geweldig om te zien hoe verrast de winnaars waren toen ze door hadden waar het om ging. Met deze prijs zetten we ze in het zonnetje en geven we als gemeente, samen met de inwoners van Maassluis, blijk van onze waardering voor hun bijzondere inzet voor de educatie en opvang van de kinderen in onze stad”, aldus wethouder Voskamp.

Koploper

De wethouder ging, gewapend met beeldje, oorkonde en bloemen, persoonlijk langs bij de prijswinnaars. Het beeldje van de Onderwijsprijs is gemaakt door de Maassluise kunstenares Ans van der Wiel. Het beeldt een zogenoemde koploper uit, een tekening van een mens zoals kinderen dat maken. Deze koploper staat hierbij symbool voor een start in de ontwikkeling van een mens.

Jury

De gemeente heeft sinds december diverse oproepen gedaan om iemand voor de prijs te nomineren die zich op een bijzondere manier inzet in en om het lager en middelbaar onderwijs en kinderopvang in Maassluis. De vijf winnaars zijn door een onafhankelijk jury gekozen uit ruim vijftig nominaties. De jury, onder leiding van burgemeester Haan, is gevormd door een vijftal mensen die zelf in het onderwijs hebben gewerkt en medewerkers van Jongerenwerk en het Centrum Jeugd en Gezin.

Jaarlijkse prijs

De Onderwijsprijs Maassluis werd in 2017 geïntroduceerd en werd nu voor de tweede keer uitgeloofd. Voortaan wil de gemeente de prijs ieder schooljaar uitreiken.Gerelateerd