Zes winnaars van eerste onderwijsprijs

14-12-2017 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Linde van Asperen, Gysa Vliegenhart, Marieke Hoekveen, Rachel Brokke, Addy van Blanken en Ashley Verkerk hebben de eerste Maassluise Onderwijsprijs gewonnen. Burgemeester Haan en wethouder Keijzer reikten de prijzen woensdag 13 december 2017 uit.

De prijs kwam tot stand met medewerking van de Maassluise onderwijsinstellingen en vloeit voort uit een motie, die vorig jaar unaniem in de gemeenteraad werd aangenomen.

Primair Onderwijs
Linde van Asperen (Groene Hoek) won de prijs in de categorie 'Leerling Primair Onderwijs'. Linde werd genomineerd door Thijs van Gemert. Zij helpt hem zodat hij mee kan op een 'gewone' school.

Voortgezet Onderwijs
Gysa Vliegenhart, Marieke Hoekveen en Rachel Brokke (VMBO Maassluis) wonnen in de categorie 'Leerling Voortgezet Onderwijs'. Anne van Dam en Arja Vermeulen nomineerden deze drie meiden omdat zij op school en bij activiteiten altijd klaar staan om te helpen.

Overige betrokkenen onderwijs
Addy van Blanken (De Westhoek) won in de categorie 'Overige betrokkenen onderwijs'. Andrea van Zweden nomineerde juf Addy omdat zij sinds haar vervroegde pensionering nog altijd als vrijwilligster bij de school betrokken is.

Onderwijspersoneel
Ashley Verkerk (Parasol) won in de categorie 'Onderwijspersoneel'. Dorien Boeljon en Marja Doolaar nomineerden Ashley Verkerk omdat zij 'alles uit de kast haalt' voor zowel leerlingen, ouders als collega's. Ze heeft een groot talent om aan te voelen wat iedere leerling nodig heeft en zet zich op tal van vlakken in voor de school.

Doel
Doel van de onderwijsprijs is waardering te uiten voor mensen die hun talenten belangeloos aanwenden voor de kwaliteit van het onderwijs, met name door de verbinding te leggen tussen school en maatschappij in brede zin. Het gaat hierbij niet alleen om docenten en leerlingen, maar bijvoorbeeld ook om vrijwilligers.

Jury
De prijs bestaat uit een beeld en een cadeaubon. Uit de aanmeldingen voor deze eerste verkiezing zijn genomineerden geselecteerd door een onafhankelijke jury, onder leiding van de burgemeester. De jury bestaat uit:

  • Janneke Paardekoper (Buurtsport Maassluis/Welzijn E25)
  • Gert Rikhof (Culturele Raad Maassluis)
  • Johan Verhoeven (ondernemers/Verhoeven Consultancy)
  • Marleen Zwitser (Rotary Club Maassluis).

De jury heeft bij de beoordeling vooral gekeken naar de manier waarop de kandidaten zich voor de school en de sociale omgeving hebben ingezet en het onderwijs voor anderen leuker, beter en makkelijker hebben gemaakt om mee te doen.

Gerelateerd