Categorieën

Service

'Bruisend Huis van Maassluis' kost ruim 3 ton per jaar

'Bruisend Huis van Maassluis' kost ruim 3 ton per jaar
Politiek

'Bruisend Huis van Maassluis' kost ruim 3 ton per jaar

  • Redactie
  • 01-05-2017
  • Politiek
'Bruisend Huis van Maassluis' kost ruim 3 ton per jaar
MAASSLUIS - Er is een uitgewerkt plan voor een nieuwe toekomst van Theater Koningshof: Het Bruisend Huis van Maassluis. Voor het plan wil het college de komende jaren €310.000.- subsidie per jaar uittrekken.

Plan
De afgelopen maanden zijn de gemeente Maassluis, het theaterbestuur en andere betrokken partijen bezig geweest met de uitwerking van een cultureel en sociaal-maatschappelijk scenario voor Theater Koningshof. Daaruit is het plan 'Het Bruisend Huis van Maassluis' ontstaan. Het plan moet een 'nieuwe toekomst van Theater Koningshof' realiseren.

Programma
Samenwerking lijkt het sleutelwoord in het plan van het college. Het college kiest ten aanzien van de programmering voor een 'aanbod dat nauw aansluit bij de behoeften van Maassluizers. Lokale inbreng is daarbij allesbepalend,' schrijft het college in een verklaring. Dat betekent dat lokale partijen als eerste gebruik mogen maken van de beschikbare data in de agenda van het Theater.

Subsidie
Om het plan te kunnen realiseren, wil het college de structurele subsidie verhogen naar €310.000 euro per jaar. Bovendien is voor 2018 een incidenteel aanvullend bedrag nodig van bijna €30.000 euro, dat vervolgend geleidelijk wordt afgebouwd naar €0,- in 2022. Op die manier kan Theater Koningshof een voldoende eigen vermogen opbouwen.

De Culturele Raad Maassluis is gevraagd een advies op te stellen naar aanleiding van dit plan. Een voorstel zal naar verwachting eind mei in de gemeenteraad van Maassluis worden behandeld.