Burgemeester roept op tot stemmen

19-03-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan roept iedereen op te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018. "Want het zijn de Maassluizers die over hun stad gaan."

Wie o wie is de baas van Maassluis? Dat is toch zeker wel de burgemeester? Die maakt toch samen met de wethouders de besluiten, die bestuurt toch de stad? Nee dus, sla er de Gemeentewet maar op na.

Hoogste bestuursorgaan
De 'baas' van Maassluis is de gemeenteraad: het is de raad die de gehele bevolking van de gemeente vertegenwoordigt, zo staat in de wet geschreven. De gemeenteraad is in de stad het hoogste bestuursorgaan. En daarom is het zo belangrijk om straks op woensdag 21 maart 2018 naar de stembus te gaan, zegt burgemeester Haan. "Ga stemmen, maak gebruik van uw democratisch recht! Laat uw stem vooral niet verloren gaan. Mis het feest van de lokale democratie niet."

Blijf niet thuis
Burgemeester Haan: "De gemeenteraad behandelt allerlei belangrijke onderwerpen zoals het onderhoud van het openbaar groen en de wegen, veiligheid, hoe hoog de OZB is, de aanleg van wijken, noem maar op! Allemaal onderwerpen die te maken hebben met uw woonomgeving. Het is daarom heel belangrijk dat u straks gaat stemmen, blijf niet thuis."

Opkomst
De opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Maassluis was vier jaar geleden 54 procent, even hoog als het landelijk gemiddelde. "Ik hoop dat het percentage nu weer iets gaat groeien", zegt burgemeester Haan. "Want je merkt dat de onderwerpen die in de gemeenteraad van Maassluis worden behandeld, echt leven. Waarom zou u dan als Maassluizer niet willen bepalen welke partijen straks na 21 maart in de raad komen te zitten? Zij zijn er namens u!"Gerelateerd