Coalitieakkoord 'Samen Maassluis' gepresenteerd

18-05-2018 Politiek Redactie

De kandidaat-wethouders tekenen het coalitieakkoord.

MAASSLUIS – Het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Maassluis is vrijdagmiddag gepresenteerd op het gemeentelijke terrein aan de Rhijnvis Feithstraat. Het nieuwe college, gevormd door het CDA, PvdA, VVD en D66, wil in vier hoofdthema’s investeren: duurzaamheid, sociale cohesie, ouderen en jeugd en jongeren.

Het coalitieakkoord, met de titel ‘Samen Maassluis: investeren in een duurzame toekomst’, is niet tot op de komma dichtgetimmerd. “Daarvoor verandert de wereld te snel”, zo verklaart Corine Bronsveld-Snoep (CDA) tijdens de presentatie. De vier hoofdthema’s zijn ondergebracht bij één van de wethouders.

Corine Bronsveld-Snoep is onder meer verantwoordelijk voor (jeugd)zorg, het wijkteam, cultuur en lokaal armoedebeleid. Zij zal het thema ‘ouderen’ coördineren. VVD’er Gerard van de Wees neemt de verantwoordelijkheid voor financiën, duurzaamheid en economie, sport en recreatie en bewaakt daarmee het thema ‘duurzaamheid’.

Sjoerd Kuiper van de PvdA draagt de verantwoording voor onder meer ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, werk en inkomen en coördineert het thema sociale cohesie. Ten slotte neemt CDA’er Fred Voskamp de verantwoording voor stedelijk beheer, verkeer en (openbaar) vervoer, onderwijs en jeugd. Voskamp neemt het thema ‘jeugd’ onder zijn vleugels. D66 levert geen wethouder. 

In het akkoord staat onder andere dat de coalitie fietsverkeer wil promoten, de binnen- en buitensportaccommodaties verbeteren en meer starterswoningen wil bouwen. Na de presentatie zetten CDA, VVD, PvdA en D66 hun handtekening onder het akkoord, zo ook de vier kandidaat-wethouders.

In de raadsvergadering van dinsdag 29 mei debatteert de raad over het nieuwe coalitieakkoord. Daarna komt de benoeming van de kandidaat-wethouders aan de orde.Gerelateerd