College: 'Wachttijd zwemles al lange tijd stabiel'

23-03-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS - Het college herkent het geschetste beeld van oplopende wachttijden voor zwemles in zwembad Dol-fijn niet. Dat laat het college weten na schriftelijke vragen van de ChristenUnie.

ChristenUnie liet het college via schriftelijke vragen weten zich zorgen te maken over de wachttijden voor zwemlessen in Dol-fijn. De partij had vernomen dat de wachttijden voor zwemles op zaterdag zelfs was opgelopen tot langer dan 1 jaar. Het college laat nu weten het geschetste beeld niet te herkennen en dat ook het zwembad dit niet constateert.

'De wachttijd voor zwemles op zaterdag is al lange tijd stabiel,' schrijft het college. 'Dat de zaterdag een populaire “zwemlesdag” is heeft tot gevolg dat de wachttijden voor deze dag langer zijn dan voor zwemlessen op doordeweekse dagen. Op doordeweekse dagen, bijvoorbeeld op dinsdag, kan er binnen een maand na inschrijving gestart worden met lessen'.

Verder wordt er door zwembad Dol-fijn steeds gekeken naar optimalisering van het rooster. 'Het zwembad doet er alles aan om eventuele wachttijden zoveel mogelijk te beperken en streeft ernaar dat zoveel mogelijk inwoners van Maassluis en daarbuiten zwemles kunnen volgen in sport- en recreatiebad Dol-fijn.'Gerelateerd