College: ‘Geen oplopend tekort Stadsbedrijf’

02-12-2018 Politiek Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – Er is geen sprake van een oplopend tekort bij het Stadsbedrijf, dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van Forum voor Maassluis over onrust onder het personeel van het Stadsbedrijf in Maassluis. Wel vallen de kosten voor een externe partner hoger uit dan geraamd.

“Vanaf juli dit jaar is een externe marktpartij als partner aan de slag gegaan om het Stadsbedrijf te helpen bij de piek- en daluren en een aantal vaste werkzaamheden. Dat maakt onderdeel uit van het vastgestelde organisatieontwikkelplan”, verklaart het college. De kosten voor dit uitbestede werk vallen hoger uit dan geraamd, voor 2018 gaat het om een bedrag van 55.000 euro. Het college geeft in de beantwoording aan dat in zij in het eindejaarsbericht zullen aangeven hoe hiermee wordt omgegaan. 

Dat een manager ontslag heeft genomen door een ‘oplopend overschrijdend budget’, klopt volgens het college dus niet. “Dat is nadrukkelijk niet de reden, we betreuren dat deze suggestie wordt gewekt. Ons afdelingshoofd heeft na bijna 3,5 jaar te hebben gewerkt bij het Stadsbedrijf ontslag aangevraagd omdat hij succesvol heeft gesolliciteerd naar de functie van directeur bij een grotere gemeente.” Het college verzekert ervoor te zorgen ‘dat de continuïteit in de aansturing van het Stadsbedrijf na 1 januari is geborgd’.Gerelateerd