Communicatie gemeente in ‘duidelijke taal’

07-11-2019 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De gemeente moet op een duidelijke manier communiceren. Daarom is dinsdagavond de motie ‘Duidelijke taal’ aangenomen. Het college wordt daarin verzocht alle teksten van de gemeente die gericht zijn aan inwoners te schrijven in eenvoudig Nederlands (taalniveau B1).

De gemeente zou zelf ook baat hebben bij heldere communicatie en de lokale democratie komt daarbij het best tot zijn recht als iedereen mee kan lezen en denken,  beschrijft de motie. Daarom wordt het college gevraagd zich actief in te zetten om de middelen die het kabinet beschikbaar stelt voor begrijpelijke overheidstaal in te zetten in Maassluis.

Bovendien wordt het college verzocht zich aan te sluiten bij Direct Duidelijk en de Direct Duidelijk Deal te ondertekenen. Het doel van Direct Duidelijk is dat Nederlandse overheidsorganisaties er voortaan voor zorgen dat ze duidelijke taal gebruiken zodat lezers begrijpen wat er in de tekst wordt bedoeld. De gemeente bracht eerder dit jaar al de 'APV in vijftien highlights' uit. 

De gemeenteraad van Maassluis wordt voor juni 2020 geïnformeerd over de stappen die het college voor deze motie heeft genomen.Gerelateerd