CU zet vraagtekens bij supermarkt Vlietlocatie

28-09-2017 Politiek Redactie

MAASSLUIS - ChristenUnie Maassluis zet vraagtekens bij plannen voor een supermarkt die als trekker zou moeten functioneren op de Vlietlocatie. De partij stelt hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

In de voorlopige plannen voor de Vlietlocatie staat, nadat het gebouw gesloopt is, een supermarkt gepland. ChristenUnie zet nu vraagtekens bij dit plan omdat de noodzaak hiervoor door de aanwinst van een nieuwe supermarkt in de Koningshoek in een ander licht komt te staan. De partij denkt dat er nu genoeg aanbod is van supermarkten in Maassluis.

Daarnaast is de ChristenUnie van mening dat de komst van een nieuwe supermarkt op de Vlietlocatie in de Binnenstad een negatief effect zal hebben op het milieu door een toename van fijnstof. Door de plaats van de supermarkt zullen meer auto's naar de binnenstad komen, terwijl juist bij andere steden de trend is om de auto in de binnenstad zoveel mogelijk te weren, aldus de ChristenUnie. Ook vermoedt de partij dat er te weinig parkeerplaatsen in het plan zijn opgenomen.

Woningen
Daarnaast denkt de partij dat de bouw van 40 woningen die in plaats komen van de woningen van de Vlietlocatie, veel te weinig zijn. ChristenUnie denkt eerder aan de bouw van minimaal 80 woningen. De partij vindt het belangrijk dat de bewoners van de Vlietlocatie zoveel mogelijk bij elkaar kunnen blijven wonen. De ChristenUnie wil daarom het college onder andere als suggestie meegen om het huidige Klooster en daarbij de leegstande school aan de Mgr. Bekkerslaan te slopen en op deze locatie 80 nieuwe woningen te bouwen met binnengalerij en een ontmoetingsruimte.Gerelateerd