Forum van Maassluis mag wel

19-01-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS -  Er leek een probleem te ontstaan voor een lokale politieke partij, maar uiteindelijk bleek er niks aan de hand. De Raad van State bepaalde eerder deze week dat Forum voor Den Haag te veel lijkt op Forum voor Democratie en daarom niet onder die naam mee kan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Maar Forum van Maassluis mag wel.

Het centraal stembureau besloot dat de politieke partij Forum voor Den Haag niet met die naam mee mag doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aldus de Raad van State. De naam is 'te weinig onderscheidend' en 'misleidend'. De naam lijkt te veel op Forum voor Democratie, de bestaande politieke beweging van Thierry Baudet, die twee zetels telt in de Tweede Kamer.

Dan zou je denken dat er in Maassluis ook een probleem ontstaat, want Jan van den Hoek richtte eind vorig jaar ook een nieuwe partij op: Forum voor Maassluis. Maar dat is niet het geval, de partij mag gewoon onder de naam meedoen. Van den Hoek reageert: "We hebben het nieuws ook gevolg uiteraard, maar onze naam zal niet worden aangepast."

De politicus uit Maassluis nam zelf eerder al contact op met de landelijke partij van Baudet. "Ik heb zelf Yernaz (Ramautarsing, red.) bericht dat we er in Maassluis mee bezig waren en heb gevraagd of ze dat niet erg vonden. Daar heb ik verder geen reactie op gehad. Bovendien denk ik niet dat het nog terug te draaien is, want het centrale kiesbureau in Maassluis heeft alles goedgekeurd."

 

Gerelateerd