FvM stelt vragen over Lijndraaiersbrug

17-07-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De fractie van Forum voor Maassluis heeft schriftelijke vragen gesteld over de Lijndraaiersbrug die in mei tijdens het sluiten met een klap naar beneden viel. De fractie vraagt zich onder andere af of er wel een juiste conclusie wordt getrokken in het inspectierapport.

,,Het rapport van TAS adviesbureau heeft als onderwerp ‘Inspectierapport lager falen aangrijppunten brugbewegingswerk’. Bent u het met ons eens dat dit een compleet verkeerde conclusie c.q. benaming is,” wil de fractie allereerst van het college weten. ,,Beide rapporten ondersteunen onze mening dat de axiale borgring van de cilinder op de brug onvoldoende tot niet aanwezig was.”

De fractie stelt verder te begrijpen dat er voor een ander type lager is gekozen dat oorspronkelijk de bedoeling was, maar wil wel weten wie deze beslissing genomen heeft. ,,Welk bedrijf heeft deze beslissing genomen of is dit iemand van de gemeente zelf geweest?”

Bovendien wil Forum voor Maassluis weten wie voor de kosten opdraait. Het college van burgemeester en wethouders liet eerder in een informatiebrief aan de gemeenteraad weten dat zij met de betrokken partijen in gesprek zijn over de schade. De gemeente krijgt daarbij ondersteuning van een schadeverhaalspecialist.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date