Geen duidelijkheid over vertrek wethouder Van der Wees

18-12-2019 Politiek Redactie


MAASSLUIS – Er is geen duidelijkheid over het vertrek van wethouder Gerard van der Wees. De Verenigde Senioren Partij vroeg dinsdagvond tijdens de gemeenteraadsvergadering om opheldering aan het college van burgemeester en wethouders en de fractievoorzitter van de VVD, maar een verklaring bleef uit.

Gerard van der Wees maakte vorige week bekend zijn functie als wethouder per direct neer te leggen wegens persoonlijke redenen. Ton Luijendijk, fractievoorzitter van de VSP verklaarde: ,,Dit is geen mededeling met een privékarakter. Dit is een gekozen volksvertegenwoordiger en een door de raad benoemde wethouder die zonder goede verklaring op stel en sprong zijn post verlaat.” De VSP vroeg aan het college en de fractie van de VVD ‘met de hand op het hart’ te verklaren dat er aan het vertrek geen conflicten of spanningen ten grondslag liggen.

Burgemeester Edo Haan benadrukte dat er geen sprake is van politieke meningsverschillen of spanningen. ,,Het besluit van de wethouder kwam voor iedereen onverwachts. Er rest ons niks anders dan het besluit te betreuren en te respecteren.”

Ook binnen de fractie blijkt er geen sprake van spanning. ,,Er is geen gedonder in de fractie,” verklaarde Dick Snoeck, fractievoorzitter van de VVD. ,,Persoonlijke omstandigheden zijn persoonlijke omstandigheden. We verliezen een goede wethouder voor ons. Wij betreuren zijn beslissing maar respecteren het wel.”