Geen extra kosten voor gemeente nieuwbouw Noorddijk-Geerkade

17-09-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – Er komen geen extra kosten richting de gemeente Maassluis voor het onderzoek dat nodig was nadat er bij het afgraven voor de nieuwbouw Noordijk-Geerkade oude funderingen werden ontdekt. Dat meldt het Maassluise college na schriftelijke vragen van Forum voor Maassluis.

,,De kosten en risico’s als gevolg van de archeologische vondsten zijn voor de ontwikkelaar,” zo schrijft het college. ,,Dit is contractueel tussen de gemeente en de ontwikkelaar vastgelegd. Dit betreft ook de mogelijke meerkosten als gevolg van de vertraging van de bouwwerkzaamheden.”

Watervergunning

Het college spreekt verder tegen dat er nog geen watervergunning is afgegeven. ,,Voor alle werkzaamheden die nu plaatsvinden of reeds hebben plaatsgevonden is de benodigde watervergunning door het Hoogheemraadschap van Delfland afgegeven. Ook voor het verwijderen van de tijdelijke damwand is een vergunning afgegeven. Hiertegen is echter beroep aangetekend. De rechtszaak hierover is nog niet afgerond waardoor de vergunning nog niet onherroepelijk is.”

Volgens het college loopt deze procedure nog. ,,Wanneer het Hoogheemraadschap de vergunning zou moeten intrekken, wat hoogs onwaarschijnlijk is, dan wordt de tijdelijke damwand als verloren beschouwd en blijft deze in de dijk achter. Er is geen sprake van dat het werk door Hoogheemraadschap van Delfland wordt stilgelegd.”Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date