Categorieën

Service

Geen speelautomatenhal in Maassluis

Geen speelautomatenhal in Maassluis
Politiek

Geen speelautomatenhal in Maassluis

  • Redactie
  • 09-05-2019
  • Politiek
Geen speelautomatenhal in Maassluis
MAASSLUIS - De gemeente heeft een verzoek van een Maassluise ondernemer om de speelautomatenverordening te wijzigen geweigerd. Met het wijzigen van de verordening zouden speelautomatenhallen in de gemeente Maassluis worden toegestaan. Het Maassluise college heeft besloten de verordening niet aan te passen.

Een Maassluise ondernemer heeft de gemeente het verzoek gedaan de speelautomatenverordening te wijzigen. Sinds februari 2001 zijn speelautomatenhallen door deze verordening niet toegestaan in de gemeente. ,,Dit verzoek is intern ter advisering voorgelegd, alsmede aan de politie,'' meldt het college in een raadsinformatiebrief. ,,Door allen is een afwijzend advies gegeven om de speelautomatenverordening aan te passen.''

Redenen voor afwijzing van het verzoek is dat het volgens het college 'gokverslaving onder jongeren en jongvolwassene in de hand wordt gewerkt' en dat 'gokken in speelautomatenhallen vaak wordt gebruik voor witwaspraktijken'. Bovendien heerst er 'bezorgdheid in het kader van jeugdgezondheid met betrekking tot problemen met gamen, slapen en eenzaamheid' en vreest het college 'mogelijk parkeer- en geluidsoverlast door bezoekers'.

Bovendien vindt het college een speelautomatenhal niet passen in Maassluis. ,,De gemeente Maassluis is zich aan het profileren als een (nautisch) toeristische stad aan de Waterweg. Een speelautomatenhal trekt een ander soort bezoekers aan dan dat wij voor ogen hebben met Ervaar Maassluis.'' Tegen het besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar worden gemaakt.