Geen steun voor motie oprichten Maassluise jeugdraad

12-06-2019 Politiek Redactie

MAASSLUIS – Een motie voor het oprichten van een Maassluise jeugdraad is dinsdagavond in de gemeenteraad gesneuveld. Het voorstel, ingediend door Forum voor Maassluis, kreeg geen steun vanuit de rest van de raad. De meeste partijen willen wethouder Voskamp eerst de tijd geven te onderzoeken waar de jeugd behoefte aan heeft door met jongeren in gesprek te gaan.

Twee weken geleden werd tijdens een commissievergadering gesproken over het betrekken van jongeren bij de lokale politiek. Wethouder Voskamp liet toen weten met jongeren in gesprek te gaan over dit onderwerp. De aanwezige partijen sloten het onderwerp tijdens de commissievergadering af als ‘voldoende behandeld’. Dat Forum voor Maassluis dan toch een motie indiende, daar waren de meeste raadsleden over verbaasd. Uiteindelijk stemde alleen aanwezig FvM-raadslid Jan van den Hoek voor de motie.

De verworpen motie betekent niet dat er geen jeugdraad gaat komen. ,,Ik heb niet gezegd dat er geen jongerenraad komt,’’ verduidelijkt wethouder Voskamp. ,,Ik heb wel gezegd dat het niet het eerste is waar ik aan denk. Als de jongerenraad iets is wat de jongeren graag willen, dan kunnen we daar altijd naar kijken.’’  

 

 Gerelateerd