Gemeente Maassluis werkt aan nieuwe website

05-03-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis werkt aan een nieuwe website, dat meldt het college naar aanleiding van schriftelijke vragen van de PvdA Maassluis. De nieuwe gemeentelijke website gaat volgens het college voldoen aan alle eisen en verplichtingen die van een overheidswebsite worden gevraagd.

PvdA Maassluis stelde schriftelijke vragen aan het college om na te gaan of het klopt dat de website gebruik maakt van commerciële volgsoftware. ,,Onderdeel van de homepagina was een social media twittertimeline,” reageert het college. ,,Deze wordt gezien als een social media tracker. Deze twittertimeline maakte gebruik van cookies die door Twitter kunnen worden gebruikt. Wij hebben deze twittertimeline inmiddels van de website verwijderd. Daarmee is ook de social media tracker verdwenen.”

Het college meldt verder dat de informatie op de website met betrekking tot de cookiewetgeving nog extra wordt gecontroleerd of deze voldoet aan de huidige wetgeving. Indien nodig zullen er aanpassingen gemaakt worden. College: ,,Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe gemeentelijke website. De nieuwe website voldoet dan weer aan alle eisen en verplichtingen die van een overheidswebsite worden gevraagd.”