Gemeente onderzoekt mogelijkheid 'omgekeerd inzamelen'

25-09-2019 Politiek Redactie

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis onderzoekt de mogelijkheid tot 'omgekeerd inzamelen'. Bij omgekeerd inzamelen worden juist de afvalsoorten opgehaald die als grondstof kunnen worden hergebruikt.

Bij omgekeerd inzamelen verzamelen inwoners plastich verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons (pmd), groente- fruit- en tuinafval (gft) en papier en karton in containers. Deze containers worden dan geleegd door een ophaaldienst. Wat er overblijft als restafval zal door de inwoners zelf naar een ondergrondse container moeten worden gebracht.

,,Conform het coalitieakkoord streven er naar de landelijke doelstellingen voor afvalscheiding te realiseren, de kosten beheersbaar te houden en te investeren in een duurzame toekomst,'' schrijft het college. ,,Hiervoor is een keuze voor een andere inzamelmethodiek noodzakelijk die binnenkort aan de gemeenteraad ter besluitvorming zal worden voorgelegd: het principebesluit 'omgekeerd inzamelen'. De gemeenteraad en college hebben zich dinsdagavond verder laten informeren tijdens een thema-avond 'Omgekeerd Inzamelen' bij het Stadsbedrijf. Later zal dit onderwerp worden besproken in de gemeenteraad.Gerelateerd