Gemeente overlegt over recreatieruimte De Vliet

02-02-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis overlegt en praat met de bewonerscommissie, Seniorenwelzijn, Stoed en de gebruikers over de invulling en ontwikkeling van de recreatieruimte in het nog te realiseren wooncomplex op de hoek van de P.C. Hooftlaan en de G.A. Brederolaan: De Vliet. De fractie van VSP stelde daar schriftelijke vragen over aan het college van burgemeester en wethouders. 

Er werd eerder al toegezegd dat er in de nieuwbouw aan de PC Hooftlaan een recreatieruimte zal worden gerealiseerd door 3 appartementen die zijn gepland aan het complex te onttrekken. De daarmee gepaard gaande ruimte beslaat bruto maximaal 225m2. Toegezegd is dat de gemeenteraad in het tweede halfjaar 2018 een concept exploitatieoverzicht tegemoet kan zien zodat de exploitatieverwachting kan worden meegenomen in het meerjarenperspectief bij de begroting 2019.

De huidige ruimte wordt gehuurd en verhuurd door Seniorenwelzijn. Vrijwel alle activiteiten in De Vliet vinden plaats onder verantwoordelijkheid van Seniorenwelzijn. Communicatie met betrokkenen verloopt via Seniorenwelzijn. Ook zullen de huidige activiteiten zoveel als mogelijk een plek krijgen in de nieuwe recreatieruimte. 

De huidige ruimte wordt gehuurd en verhuurd door Seniorenwelzijn. Sinds 1 januari 2018 is Seniorenwelzijn onderdeel van Stoed. Met de directie van Stoed zijn wij in gesprek over de mogelijkheden van beheer en exploitatie van de nieuwe recreatieruimte. Of er genoeg ruimte is voor alle huidige activiteiten, dat is nog maar de vraag. De ruimte wordt namelijk een stuk kleiner.Gerelateerd