Gemeente stelt €550.000,- beschikbaar voor ontmoetingscentrum

13-03-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond ingestemd met het voorstel om €550.000,- beschikbaar te stellen voor de afbouw, afwerking en inrichting van het ontmoetingscentrum in het nieuwe woongebouw ‘de Nieuwe Vliet’, dat gebouwd wordt aan de P.C. Hooftlaan.

De eerste paal van ‘de Nieuwe Vliet’ aan de P.C. Hooftlaan en het naastgelegen ‘Sluis14’ aan de Rhijnvis Feithstraat werd in december geslagen. In de Nieuwe Vliet komen 64 huurappartementen voor senioren en dus een ontmoetingsruimte. Sluis14 komt te bestaan uit 14 koopwoningen voor gezinnen.

Het ontmoetingscentrum zal te vinden zijn op de begane grond en neemt drie appartementen in beslag. Het nieuwe centrum krijgt een zaal voor activiteiten en de centraal gelegen barruimte biedt mogelijkheid voor een kopje koffie en een praatje. Daarnaast komt er een biljartruimte met twee biljarttafels die een open verbinding heeft met de barruimte. Vanuit de entreeruimte is een aparte ruimte toegankelijk voor aan zorg/verzorging gerelateerde activiteiten. Deze ruimte kan zo nodig als vergaderkamer worden gebruikt wanneer er geen zorgactiviteiten zijn.

Voor de afbouw, afwerking en inrichting van het ontmoetingscentrum is een krediet van €550.000,- nodig. De gemeenteraad is dinsdagavond akkoord gegaan met dit voorstel.

 

 

 

 

 Gerelateerd