GroenLinks dient zienswijze in over nieuwe wijk De Kade

19-01-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS - GroenLinks Maassluis dient een zienswijze in over de nieuw te bouwen wijk De Kade. Volgens de partij zou de wijk geen aansluiting meer moeten hebben op het gasnet. "Dat is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de toekomstige bewoners," zo stelt de partij. GroenLinks doet dit jaar voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Maassluis.

"De gemeente heeft zichzelf als ambitie gesteld om in 2040 energie-neutraal te zijn. Dit gaat niet lukken als de gemeente ervoor kiest om geen energie-neutrale woningen te bouwen", zo legt lijsttrekker Raoul Kleijwegt uit.

Om de wijk extra toekomstbestendig te maken wil GroenLinks dat er voor iedere woning een oplaadpunt voor auto's komt. De eerste werkzaamheden voor het realiseren van de wijk staan eind dit jaar gepland.

De partij vindt het verder jammer dat de plannen vooral gericht zouden zijn op gezinnen en niet echt op alleenstaande jongeren en ouderen. GroenLinks ziet liever dat er in de hoogte wordt gebouwd.Gerelateerd