Hoe om te gaan met financiële situatie Koningshof?

17-06-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – Het college komt binnen nu en drie weken met een voorstel hoe om te gaan met de financiële situatie van Theater Koningshof. Het theater zit door de genomen coronamaatregelen in zwaar weer.

Het theater verwacht dat het door de coronacrisis vanaf september in de financiële problemen komt en verwacht over dit jaar een exploitatieverlies van €325.000 dat eind dit jaar leidt tot een negatief eigen vermogen van €250.000. Bij de behandeling van de kadernota in de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond werd duidelijk dat de politieke partijen het theater overeind willen houden.

Cultuurwethouder Corine Bronsveld-Snoep liet weten al in gesprek te zijn met het bestuur van Theater Koningshof en met de Culturele Raad Maassluis. Daarbij zegde zij toe flexibel te zijn en creatieve ideeën te toetsen op veiligheid en mogelijkheden. Bovendien wordt onderzocht of de Koningshof zijn functie als theater moet behouden omdat het momenteel lastig is om geld te verdienen met theatervoorstellingen.Gerelateerd