Informateur verkent coalitie CDA, VVD, PvdA en D66

28-03-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS - Informateur Fenny Helfferich heeft woensdag haar verslag van de eerste verkennende gesprekken verstuurd naar de partijleiders. In de tweede verkennende ronde wordt de coalitiemogelijkheid tussen CDA, VVD, PvdA en D66 als eerste verder verkend.

Ook met alle andere partijen zal er wederom een gesprek plaatsvinden. Het is mogelijk dat deze tweede verkennende ronde de basis is voor coalitieonderhandelingen. Het is ook mogelijk dat na deze tweede ronde nog andere opties verder verkend worden.

De informateur laat weten dat er een breed gedragen wens is voor een coalitieakkoord op hoofdlijnen met een financiële onderbouwing. Een akkoord op hoofdlijnen biedt ook de mogelijkheid voor inbreng vanuit alle fracties in de raad de komende periode. Naast een coalitieakkoord op hoofdlijnen, beveelt de informateur aan om te onderzoeken of het mogelijk is om raadsbreed een waardenakkoord op stellen. Met daarin de gedeelde waarden die ook steeds een kader kunnen zijn voor het te voeren beleid.Gerelateerd