Lijndraaiersbrug in januari nog geïnspecteerd

19-05-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De Lijndraaiersbrug is in januari nog geïnspecteerd, toen zijn er geen gebreken gevonden. Dat meldt wethouder Fred Voskamp dinsdagavond bij het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraad.

De Lijndraaiersbrug kwam zaterdagmiddag met een klap naar beneden gevallen. De brug is sinds zaterdag afgesloten. ,,Iedereen die in de buurt was, zal flink zijn geschrokken. Gelukkig is er niemand gewond geraakt,” benadrukt verkeerswethouder Voskamp dinsdagavond. ,,De brugwachter hebben volgens protocol gewerkt.”

De wethouder laat verder weten dat de brug de afgelopen jaren in onderhoud is geweest en dat bij de laatste inspectie in januari geen gebreken zijn gevonden. Een eerste onderzoek dat afgelopen maandag is uitgevoerd door de aannemer en een onafhankelijk expert heeft volgens de wethouder vragen beantwoord maar ook tot nieuwe vragen geleid. ,,De verwachting is dat de schade beperkt zal zijn en dat er geen constructieve schade is.”

De wethouder verwacht dat verkeer, als er geen constructieve schade wordt geconstateerd, vanaf woensdag 27 mei weer van de brug gebruik kan maken. Voor fietsers en voetgangers is de brug niet afgesloten.Gerelateerd