Nog geen vrij reizen voor minima in Maassluis

13-11-2019 Politiek Redactie

MAASSLUIS – Het is voorlopig niet mogelijk voor minima om gratis te reizen met het openbaar vervoer. Het college onderzocht twee opties die niet haalbaar blijken te zijn.

In het coalitieakkoord 2018-2022 is opgenomen om voor inwoners met de laagste inkomens in Maassluis budget beschikbaar te maken voor reizen met het openbaar vervoer. Het stadsbestuur heeft ondertussen twee opties verkend. Een reisproduct van de RET, exclusief voor de gemeente Maassluis blijkt te duur. En aan de tweede optie, het plaatsen van tegoed op de Rotterdampas, zijn teveel risico’s verbonden.

,,We hebben geconcludeerd dat deze opties niet haalbaar zijn,’’ schrijft het college in een informatiebrief aan de gemeenteraad. ,,In de begroting is, gezien de financiële opgave van de gemeente het budget beperkt tot 50.000 euro. Dit budget willen we beschikbaar houden voor een alternatief lokaal vervoersysteem.” Het college gaat nu onderzoeken waar de behoefte ligt op dit moment en wat de mogelijkheden zijn voor een systeem dat ‘ervoor zorgt dat minima mee kunnen doen in de stad’.Gerelateerd