Categorieën

Service

Onveilige kademuur begin volgend jaar aangepakt

Onveilige kademuur begin volgend jaar aangepakt
Politiek

Onveilige kademuur begin volgend jaar aangepakt

  • Redactie
  • 19-12-2014
  • Politiek
Onveilige kademuur begin volgend jaar aangepakt

MAASSLUIS - Door tijdsdruk en vanwege andere projecten was het voorbereiden van de herstelwerkzaamheden aan de Prinsekade in Maassluis tijdelijk opgeschoven. Nu kunnen bewoners aan deze straat daadwerkelijk uitkijken naar de werkzaamheden. Als de winter geen roet in het eten gooit kunnen de reparaties medio januari 2015 beginnen. Dit zegt het college van b en w op schriftelijke vragen van de PvdA fractie.

De bewoners aan de Prinsekade hadden volgens de PvdA meerdere malen aan de gemeente gevraagd om de onveilige situatie van de kade te herstellen. Andere kademuren in de stad hadden volgens het college echter een hogere prioriteit. Ook een recentelijk uitgevoerde inspectie gaf geen aanleiding tot het versneld uitvoeren van maatregelen. Wel werden slechte plekken aan de Prinsekade afgebakend met een constructie.

Bewoners aan zowel de Prinsekade als de Groen van Prinsterkade klaagden ook over boomwortels die de bestrating beschadigen. De planning is om dit na de herstelwerkzaamheden aan de kade aan te pakken. Het vervangen van de riolering in het achterpad van de Groen van Prinsterkade en Prinsekade is in voorbereiding, maar dit is een complexe situatie. Verwacht wordt dat in de loop van 2015 hier meer over bekend is.