Planning sportzaal Sportlaan staat ‘nog steeds overeind’

11-06-2021 Politiek Redactie

Voorontwerp sportzaal Sportlaan.

MAASSLUIS – De planning voor de realisatie van een sportzaal aan de Sportlaan in Maassluis staat nog steeds overeind. Die geruststelling gaf wethouder Sjoerd Kuiper na vragen van CDA-fractievoorzitter Marcel ’t Hart tijdens het actualiteitenhalfuur in de gemeenteraadsvergadering.

De fractie van het CDA Maassluis kreeg signalen binnen dat het proces voor de realisatie van een sportzaal aan de Sportlaan er niet is en dat ‘eigenlijk alles stilligt’. Daarom vroeg fractievoorzitter Marcel ’t Hart over de realisatie van de zaal in augustus 2023 niet in gevaar is.

,,Ik moet hem geruststellen”, zo verzekerde wethouder Sjoerd Kuiper. ,,Er wordt wel degelijk doorgewerkt.” Een tegenslag was het wegvallen van de projectleider. ,,Inmiddels zijn er stappen ondernomen en is de voortgang geborgd. Er is een nieuwe projectleider aangesteld en inhoudelijk zijn er allerlei zaken doorgerold.”

Zo wordt er momenteel gewerkt een ‘ontwerp bestemmingsplan’ en aan een definitief ontwerp voor de sportzaal aan de Sportlaan. ,,Ambtenaren drukken op het hart dat de planning nog steeds overeind staat en we streven ernaar de realisatie in augustus 2023 gewoon te halen. Dat lijkt niet in de problemen te komen”, aldus de wethouder.

,,We zijn enigszins gerustgesteld”, verklaart ’t Hart. ,,We waren wel bezorgd over de signalen die wij gekregen hebben en zijn blij dat het op het netvlies van het college is. We gaan uit van een opening in augustus 2023. We zullen het dossier vanzelfsprekend blijven volgen.”Gerelateerd