PvdA en VSP bezorgd over jeugdzorg

19-09-2017 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De PvdA Maassluis en de VSP zijn bezorgd over de jeugdzorg in Maassluis, dat blijkt uit de vragen die de partijen stellen over dit onderwerp aan het college van b en w.

Uit een onderzoek van Binnenlands Bestuur en de NOS blijkt dat driekwart van de Nederlandse gemeenten wachtlijsten voor jeugdzorg hebben. Daarnaast verwacht 87% van de gemeenten niet uit te komen met het budget. De VSP wil allereerst van het college weten of de gemeente Maassluis heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Zowel de PvdA als de VSP vraagt zich vervolgens af hoe de situatie is in Maassluis; hoe staat het met de wachtlijsten en het budget op het gebied van jeugdzorg in Maassluis? Bovendien wil de PvdA weten hoe vaak het in Maassluis voorkomt dat kinderen of jongeren niet de optimale zorg krijgen. Beide partijen vragen zich af welke gevolgen eventuele wachtlijsten hebben voor de kinderen die zorg nodig hebben.

De gemeenten neemt per 1 januari 2015 de organisatie van de jeugdzorg op zich. De PvdA vraagt het college welke stappen zijn gezet in het eerder aanpakken van problemen om daarmee escalatie te voorkomen en in het organiseren van betere en minder dure zorg. Daarnaast wil de VSP weten hoe eventuele tekorten worden opgevangen en of de gemeente voldoende financiele middelen heeft voor jeugdzorg in 2018.Gerelateerd