PvdA pleit opnieuw voor camera’s bij metrostations

27-05-2022 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De fractie van PvdA Maassluis pleit opnieuw voor permanent cameratoezicht bij de metrostations. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de fractie stelt aan het Maassluise college van b en w.

De PvdA merkt op dat er eerder dit jaar bij metrostation Maassluis West ‘veel vernielingen’ zijn aangericht. ,,De schade was enorm. De ruiten van de overkapte fietsenstalling zijn kapotgeslagen en er lagen overal stukjes glas. De glasstukjes zijn deels opgeruimd, maar ze zijn nog steeds aanwezig. Tot op heden zijn er geen nieuwe glazen geplaatst. Niet alleen zorgt het glas voor mogelijke overlast bij fietsers, maar het geeft ook een verloederd beeld van het station.”

Permanent cameratoezicht
De fractie pleit daarom opnieuw voor het plaatsen van permanent cameratoezicht bij de metrostations. ,,Nog voor de ombouw naar de metro hebben we een toezegging gekregen dat er kabels onder de grond liggen ter voorbereiding voor vast cameratoezicht. Die camera’s zijn er nog niet en ook de toezegging van de burgemeester om voor de zomer 2021 met een memo over cameratoezicht bij de stations te komen, bent u niet nagekomen.”

Vernielingen
De partij wil allereerst weten of het Maassluise college op de hoogte is van de vernielingen bij het metrostation en wat voor acties het heeft ondernomen. ,,Wie is verantwoordelijk voor de fietsenstallingen bij de stations? Is dat de gemeente of RET? Waarom heeft het weer zo lang geduurd voordat de ravage bij de fietsenstallingen werden opgeruimd en wanneer worden de nieuwe glazen geplaatst?”

Schade vandalisme
Verder rijst de vraag hoeveel schade er jaarlijks door vandalisme aan eigendommen van de gemeente Maassluis wordt aangericht. ,,Hoeveel kosten kon verhaald worden op daders?” Bovendien wil de PvdA weten of het college van plan is om permanente camera’s te plaatsen rondom de stations.Gerelateerd