Raad akkoord met geluidsscherm van €1,2 miljoen

08-04-2020 Politiek Redactie

Voorbeeld van een geluidswal met kokosmatten. (Foto: uit raadsvoorstel)

MAASSLUIS – De gemeenteraad van Maassluis is dinsdagavond akkoord gegaan met een aantal maatregelen om geluidshinder in het Kastanjedal en Doornenbuurt langs de A20 te verminderen. Nabij de volkstuinen worden nieuwe geluidsschermen geplaatst en de bestaande geluidswal bij het Kastanjedal en Doornenbuurt wordt met panelen verhoogd. Totale kosten: €1,2 miljoen.

Vanwege de coronacrisis kwam een kleine groep van twaalf gemeenteraadsleden dinsdagavond bijeen om een beslissing te nemen over het voorstel. De gemeenteraad heeft ingestemd met het plan om op het terrein van Lely een L-scherm van 6,5 meter hoog te plaatsen en de bestaande 3 meter hoge geluidswal op te hogen met een topscherm van 3,5 meter. Alleen GroenLinks stemde tegen vanwege de kosten.   

Bewonerscommissies van Kastanjedal, Doornenbuurt en Volkstuinvereniging de Vluchtheuvel zijn blij met het plan. Van bewoners van de Vertowijk, het Wipperspark en de Boonervliet wordt een langere adem gevraagd. Daar bestaat de wens een geluidswal langs de gehele lengte van de A20 aan te laten leggen. Maar daar is volgens het college in ieder geval de komende vier jaar geen geld voor.Gerelateerd