Schriftelijke vragen over kapotte Lijndraaiersbrug

19-05-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – Zowel de fractie van de PvdA als GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Maassluise college over de Lijndraaiersbrug die zaterdagmiddag met een klap naar beneden is gevallen.

Het wegdeel van de Lijndraaiersbrug kwam zaterdagmiddag bij het sluiten van de brug naar beneden gevallen. ,,Wij vinden het heel vreemd dat deze brug, die pas drie jaar geleden helemaal onder handen is genomen en weer beweegbaar is gemaakt, opeens zo instort,” stelt de PvdA Maassluis. ,,Eerder moest de brug al worden gerepareerd vanwege vreemde geluiden uit het mechaniek en later weer vanwege kapotte landhoofden bij de scharnieren.”

De fracties van PvdA Maassluis en GroenLinks willen allereerst van het college weten hoe het kan gebeuren dat deze brug naar beneden is gevallen en of het college van plan is dit diepgaand te laat onderzoeken. De PvdA wil verder weten wie het ontwerp en berekening van de nieuwe motorisering van de brug uitgevoerd heeft en welke afspraken er zijn over de garantie op werkzaamheden en onderhoud van de brug. GroenLinks vraagt of de kosten die nu gemaakt gaan worden, verhaald kunnen worden op de aannemer.Gerelateerd