Snelheden op Industrieweg 'wat aan de hoge kant'

08-05-2019 Politiek Redactie

MAASSLUIS - Snelheidsmetingen op de Industrieweg naar aanleiding van het dodelijke ongeval in september vorig jaar, wijzen uit dat de snelheden 'wel wat aan de hoge kant zijn maar niet direct aanleiding zijn om snelheidsremmende maatregelen te nemen'. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een raadsinformatiebrief.

De gemeente heeft in 2018 twee snelheidsdisplays aangeschaft die eenvoudig op verschillende locaties kunnen worden opgehangen. Inwoners van Maassluis kunnen via een meldpunt aangeven waar ze deze displays geplaatst willen hebben. Daarmee voert de gemeente de motie 'buurt-flits-service' uit die in november 2018 door de gemeenteraad werd aangenomen.

Test

In juli 2018 zijn de borden voor het eerst geplaatst om te testen. Een exemplaar werd aan de Kwartellaan geplaatst en de ander op de Albert Schweitzerdreef. De display op de Albert Schweitzerdreef was niet goed geplaatst waardoor de data niet betrouwbaar was. Uit de gegevens van de Kwartellaan bleek dat de gereden snelheden acceptabel zijn.

Industrieweg

Vervolgens is een display geplaatst aan de Industrieweg naar aanleiding van het dodelijke ongeval in september 2018. ,,Uit de gegevens blijkt dat de snelheden wel wat aan de hoge kant zijn, maar niet direct aanleiding zijn om snelheidsremmende maatregelen te nemen,'' meldt het college. ,,Desalniettemin zijn wij nog steeds bezig met het onderzoek naar het veiliger maken van de Industrieweg.''

Volgende locaties

De displays hangen momenteel langgs de Julianalaan en de Noordvliet. Volgende locaties zijn de Deltaweg, Noorddijk en Merellaan. ,,De uitkomsten van de metingen van displays en van de politie worden met elkaar gedeeld en er wordt besproken of er op basis van de resultaten snelheidsremmende maatregelen nodig zijn. Door dit proces op deze manier te doorlopen hopen wij dat het gevoel van verkeersveiligheid van de bewoners verbeterd wordt.'' Gerelateerd