Categorieën

Service

VSP: inkrimping openingstijden SEH 'kwalijk'

VSP: inkrimping openingstijden SEH 'kwalijk'
Politiek

VSP: inkrimping openingstijden SEH 'kwalijk'

  • Redactie
  • 17-04-2017
  • Politiek
VSP: inkrimping openingstijden SEH 'kwalijk'
MAASSLUIS - De Verenigde Senioren Partij (VSP) vindt het besluit van Franciscus Gasthuis & Vlietland om de openingstijden van de Spoedeisende Hulp verder in te krimpen kwalijk. De partij roept het college van b & w op direct contact op te nemen met het bestuur van het ziekenhuis om opheldering te vragen en hierover grote bezorgdheid uit te spreken.

Inkrimping
Vorige week werd bekend dat de openingstijden van de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis verder bekort worden. Per ingang van 1 mei gaat de eerste hulp 's ochtends pas om tien uur open, nu is dat om acht uur. Reden van de inkrimping is het groot tekort aan personeel op de SEH.

Kwalijk
De VSP heeft het nieuws met 'grote verbazing' gelezen en vindt het 'kwalijk' dat het ziekenhuis er in de tussenliggende periode niet in is geslaagd een oplossing te vinden voor de problemen die in het najaar ontstonden en dat de openingstijden juist verder beperkt worden. Volgens de VSP is dit extra lastig voor inwoners van Maassluis omdat ze, als er spoedeisende hulp nodig is in de ochtendspits, afhankelijk zijn van vervoer naar Franciscus in Rotterdam.

College
De VSP Maassluis heeft het college van Burgemeester en Wethouders per mail gevraagd direct contact op te nemen met het bestuur van het ziekenhuis om opheldering te vragen over deze nieuwe beperking van de openingstijden en hierover grote bezorgdheid uit te spreken