VVD viert 55-jarig jubileum

30-11-2017 Politiek Redactie

MAASSLUIS - VVD Maassluis vierde 22 november het 55-jarig jubileum van de partij. Daarmee werd feestelijk stilgestaan bij het feit dat de afdeling sinds 17 november 1962 op eigen benen staat. Op die datum gingen zowel Maassluis als Maasland zelfstandig verder, nadat zij gezamenlijk in 1955 de afdeling VVD Maasland/Maassluis hadden opgericht.

Als locatie werd de Maassluise koksschool ‘Restaurant Proeflokaal’ van het Albeda College gekozen. De in grote getale opgekomen leden werden in deze sfeervolle omgeving verwelkomd door bestuurslid André Swertz, die vervolgens het woord gaf aan bestuursvoorzitter Wouter de Nie. De voorzitter liet in zijn toespraak de rijke geschiedenis van de Maassluise liberalen de revue passeren. Aansluitend werd het glas geheven op de bereikte mijlpaal.

Na een voortreffelijk door de leerlingen bereidde voorgerecht en door hen keurig ingeschonken goed bijpassende wijnen, sprak de voor deze gelegenheid uitgenodigde eregast en voorzitter van de regio Zuid-Holland Pauline Bouvy- Koene het gezelschap toe. Ook het hoofdgerecht viel daarna goed in de smaak.

Derdejaars student Sanella Husic legde haar gasten na het eten uit wat je zoal leert op de koksschool en dat deed zij opmerkelijk goed. Daarna verzorgde zij samen met bedrijfsleider en docent Ferdi Munts nog een rondleiding, waarbij onder andere de keuken bezocht werd. Hierna was er nog een bij de leeromgeving passende geschiedenisoverhoring voor de leden over de afgelopen 55 jaar.

Voor de ledenvergadering nam men plaats in de schoolbanken van een klaslokaal op een etage boven het restaurant. Het voornaamste agendapunt betrof de vaststelling van de definitieve kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het aan de leden voorgelegde voorstel hiervoor werd ongewijzigd overgenomen. Na de vergadering werd genoten van een heerlijk dessertbuffet. Tijdens de laatste borrel werden woorden van dank uitgesproken en kreeg de restaurantbrigade een applaus voor de zeer geslaagde avond.

Gerelateerd