Zorgen over jeugd tijdens coronacrisis

10-04-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De PvdA Maassluis maken zich zorgen over de kinderen en jongeren in Maassluis tijdens de coronacrisis en vraagt daar door middel van schriftelijke vragen aan het Maassluise college speciale aandacht voor. ,,Nu in ieder geval tot en met 28 april de genomen maatregelen van kracht zijn is het zeer belangrijk dat wij allemaal ook voor onze jeugd zorgen en regelen dat deze crisis hen niet in een dusdanige achterstand brengt waar zij hun volwassen leven veel last van zullen hebben.”

,,Wij willen met deze schriftelijke vragen uw speciale aandacht vragen voor kinderen en jongeren die op dit moment geen onderwijs kunnen volgen, niet kunnen sporten of met elkaar kunnen chillen of waar voor hen en hun ouders noodzakelijke ondersteuning is stopgezet in verband met de genomen maatregelen,” laat PvdA Maassluis in de schriftelijke vragen weten. Allereerst wil de fractie van het college weten hoe het thuisonderwijs in Maassluis is geregeld en hoe het contact tussen de onderwijzers en de kinderen verloopt.

Verder vraagt de partij aan het college hoe de opvang van kinderen van ouders met cruciale beroepen en van ‘kwetsbare kinderen’ geregeld is en hoeveel kinderen daar gemiddeld per dag gebruik van maken. Bovendien wil de partij weten welke activiteiten er zijn geregeld voor jongeren in het middelbaar onderwijs, waarvoor de opvang nauwelijks tot niet is geregeld.

Tenslotte vraagt PvdA Maassluis aandacht voor onveilige thuissituaties in Maassluis: ,,Op welke manier wordt op dit moment extra inzet gepleegd om ongewenste en onveilige thuissituaties voor kinderen te voorkomen?” Bovendien wil de partij weten of dit soort situaties al zijn voorgekomen in Maassluis en hoe daar vanuit VraagRaak of Veilig Thuis op is gereageerd. ,,Omdat wij ons zorgen maken en speciale aandacht vragen voor de jeugdigen in Maassluis, vragen wij u om ons op de kortst mogelijke termijn te informeren over de punten die wij in onze vragen naar voren hebben gebracht.”Gerelateerd