24e editie van Ruitenburg Halve Maassluis

19-01-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Het is weer zo ver! Aanstaande zondag, 21 januari, zal AV Waterweg te Maassluis weer de populaire Ruitenburg Halve Maassluis organiseren. De regionale loper weet dat hij niets tekort komt bij deze wedstrijd die al sinds 1995 wordt georganiseerd.

Ook bij de 24e editie staat de kwaliteit en de aandacht voor de loper weer centraal in Maassluis. Het parcours zal hetzelfde zijn als de voorgaande jaren, want daar waren de lopers erg tevreden over. Dit houdt in dat er eerst een ronde van 7 kilometer via Maassluis centrum wordt gelopen, gevolgd door een hele grote ronde naar Hoek van Holland en Maasdijk.

Naast de hoofdafstand over 21.1 kilometer is er ook een prestatieloop over 5 en 10 kilometer. De Halve marathon maakt tevens deel uit van het Agium halve marathon Runcircuit, dat bestaat uit 6 halve marathons in de regio.

Alle afstanden starten om 13.00 uur. De start en de finish ligt op de Jan Schoutenlaan. De eerste paar km voeren door Maassluis, waarna het parcours vervolgd wordt langs het Staelduinse Bos en de Oranjepolder. Het parcours is verkeersarm en er wordt hoofdzakelijk op fietspaden gelopen. Op alle afstanden wordt gebruik gemaakt van het SAW/Ipico tijdregistratiesysteem.

Gerelateerd