54e editie Wielerronde van Maassluis

16-06-2018 Sport Redactie

Foto: Ervaar Maassluis

MAASSLUIS – Dinsdag 19 juni staat de 54e editie van de Wielerronde van Maassluis op het programma. Zo’n 60 deelnemers hebben zich voor de wedstrijd, georganiseerd door wielervereniging De Coureur, ingeschreven.

Tijdens de wielerronde van Maassluis zijn een hele serie nationale toppers op de erelijst: Manus Brinkman, Rudie Liebrechts , Wim Bravenboer, Jan Hordijk, Herman Snoeijink , Peter Damen , Theo Hogervorst , Ad Prinsen, Gerrit Pronk, René den Boer, Mario van Baarle, Axel Hermans, Jaco Tettelaar, Ronald van de Tang, Wilco Zuijderwijk, Rob Sienders en Tom Cordes.

Voor de Amateurs en Junioren staat een loodzwaar parcours met een afstand van 60 kilometer te wachten. Naast de plaatselijke en regiokanshebbers Ruben van Savooijen (Maassluis), Jaco van Beusichem (Hoek van Holland) en Jardi van der Lee (Schiedam) komen er veel renners aan de start die regelmatig met de zege naar huis gaan zoals Marco Kuijvenhoven, Nils van der Kooij en Robbert Schaap.

Voor de Amateurs en Junioren starten de Sportklasse en Masters om 19:00 uur voor 40 km. Renners uit de regio zijn Raymond Greep en Casper van der Marel uit Maasland, Martijn van Gemerden (Vlaardingen). Kanshebbers voor de overwinning zijn verder Brian Burggraaf, Martijn Harteloh, Bob Jonkheer, Wouter Roos en André van Reek.

Programma:
Dinsdag 19 juni – 54e Wielerronde van Maassluis:
- 19:00 Sportklasse/Masters 40+
- 20:15 Amateurs/Junioren

Start/Finish: KeucheniusstraatGerelateerd