Ambitieuze Amsterdammers op bezoek Excelsior

20-10-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Na een aantal mooie confrontaties met voormalig zaterdagploegen treft Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag weer eens een onbekende tegenstander. ASV De Dijk, vorig seizoen souverrein kampioen in de Derde Divisie, is dan de tegenstander.

De Amsterdammers maken hun debuut in de Tweede Divisie en doen dat voorlopig verdienstelijk. Met een achtste plaats lijken de nieuwkomers zich niet druk te hoeven maken om degradatie en kan er vrijuit gespeeld worden. Kijkend naar de selectie is dat ook niet zo vreemd. Zo staat voormalig FC Volendam en Ajax-keeper Jeroen Verhoeven in het doel en is goaltjesdief en eveneens voormalig FC Volendamspeler Jack Tuyp één van de spitsen. Met Abderrahim Loukili heeft trainer Jochem Twisker bovendien de beschikking over één van de smaakmakers van vorig seizoen, toen nog in dienst van FC Lienden.

Ambitieus
De Amsterdammers zijn dus niet bezig met degradatievoetbal. Sterker nog, ze streven een veel ambitieuzer doel na dan alleen lijfsbehoud in de Tweede Divisie. ASV De Dijk wil in de toekomst de stap maken naar het profvoetbal en de Amsterdamse voetbalfan een alternatief bieden op Ajax, momenteel de enige Amsterdamse profclub. Voorzitter Ton Langelaar gelooft erin: “Bij Ajax is het net als bij Barcelona: op de tribune zitten mensen foto’s te maken van het stadion. Dat zijn geen Amsterdammers. Bovendien ligt De Arena gevoelsmatig ook niet echt in Amsterdam” vertelde hij onlangs in een interview met VI. Keeper Jeroen Verhoeven voegt er in datzelfde artikel aan toe: “Of profvoetbal realistisch is? Rotterdam heeft drie clubs in de Eredivisie.”

Gelijkspel
Ambities genoeg dus in Amsterdam Noord. Toch staat de ploeg nog lang niet in de Kuip of de Arena maar mag het zaterdag zijn opwachting maken op het Maassluise Sportpark Dijkpolder. En daar wist dit seizoen nog geen ploeg te winnen. Verliezen deed er echter ook nog niemand. Onze rood wit blauwe trots speelde immers alle thuiswedstrijden met 1-1 gelijk en heeft het thuispubliek nog niet echt verwend.

Hoog tijd dus voor een mooie overwinning. Wat dat betreft gaf Excelsior Maassluis in de uitwedstrijd tegen FC Lisse het goede voorbeeld. Het was allemaal niet heel goed maar wel spannend en meeslepend. De 2-3 overwinning zorgde er bovendien voor dat Excelsior M afstand deed van de onderste plaatsen (het staat nu elfde) en zo weer omhoog kan kijken. Bij winst stijgt de ploeg minimaal één plaats. ASV De Dijk heeft immers maar twee punten meer waardoor Excelsior M er bij een overwinning overheen gaat.

Winning mood
Maar ook de Amsterdammers hebben na een mindere periode de ‘winning mood’ weer te pakken. Op bezoek bij Barendrecht werd het 1-3 en dat was welkom na twee ruime nederlagen tegen FC Lisse (0-3 op eigen veld) en Kozakken Boys (in Werkendam werd het 4-1 voor Kozakken Boys). De zege op Barendrecht zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Jochem Twisker na acht wedstrijden precies vier maal won en vier maal verloor. Voorlopig is ASV De Dijk dus een alles-of-nietsploeg terwijl Excelsior M juist het vaakst gelijkspeelde (vier van de acht wedstrijden). Het tekent de onvoorspelbaarheid van de Tweede Divisie. Want breekt Excelsior Maassluis met de trend van het gelijk spelen in thuiswedstrijden? Of gaat De Dijk zijn eerste gelijke spel behalen?

Zaterdag omstreeks 17:15 weten we meer. Excelsior Maassluis en ASV De Dijk trappen immers om 15:30 af als scheidsrechter Prooi voor het eerst op zijn fluitje blaast.

Gerelateerd