Belangrijke pot voor Excelsior in strijd om top 5

05-04-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis maakt zich op voor de verste uitwedstrijd van het jaar: HHC Hardenberg. Beide Ploegen staan dicht bij elkaar en strijden aanstaande zaterdag 7 april om een plek in de top 5. HHC Hardenberg staat momenteel vijfde, Excelsior Maassluis zevende met slechts twee punten verschil.

Het afgelopen paasweekend bracht Excelsior Maassluis vier punten en geen enkele tegentreffer. Vooral de 2-0 overwinning op FC Lisse gaf reden tot tevredenheid. Bij de 0-0 tegen Koninklijke HFC was het spel minder en was het vooral aan keeper Jean Paul van Leeuwen te danken dat er niet werd verloren. Toch overheersen de positieve punten waardoor er met een tevreden gevoel terug kan worden gekeken op de twee wedstrijden in korte tijd.

HHC Hardenberg kende een uiterst moeizaam weekend. Zaterdag werd met harde cijfers verloren bij koploper Katwijk. Na 90 minuten stond er een 6-1 zege voor Katwijk op het scorebord, een ongetwijfeld zeer teleurstellende uitslag voor HHC. Twee dagen later werd de zeperd maar gedeeltelijk goed gemaakt. Tegen IJsselmeervogels werd weliswaar geen tegentreffer geïncasseerd, zelf scoren lukte ook niet waardoor het 0-0 bleef.

Gezien de vorm in de laatste wedstrijden lijken er dus kansen te liggen voor Excelsior dat de laatste jaren sowieso goede herinneringen heeft aan HHC uit. Echter, de stand laat zien dat HHC Hardenberg een zware tegenstander is waarvan niet zomaar gewonnen wordt. Opnieuw kunnen supporters dus een spannende wedstrijd verwachten tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

Excelsior kan in ieder geval vertrouwen putten uit de heenwedstrijd in Maassluis eerder dit jaar. In één van de beste wedstrijden van het seizoen werd destijds overtuigend gewonnen (4-1). Tegelijkertijd zal dit ongetwijfeld revanchegevoelens oproepen bij de spelers van HHC Hardenberg. Met andere woorden, een garantie op een nieuwe overwinning is dit allerminst.

Mocht u zich wagen aan de lange rit, stap dan op tijd in de auto. De wedstrijd begint immers op het traditionele ‘zaterdagmiddagtijdstip’ van 14:30 op Sportpark de Boshoek in Hardenberg. De fluit wordt deze keer gehanteerd door scheidsrechter G. Keijl.Gerelateerd