Bequick Dames 1 een maatje te klein voor Waddinxveen

24-04-2018 Sport Redactie

Joeri van Tongeren was goed voor twee punten tegen Berkenrode. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Het damesteam van Waddinxveen lijkt goed op weg haar landstitel te prolongeren. De ijzersterke selectie van het team rond kopvrouw Samentha Helderop speelde de eerste dag weliswaar nog gelijk in Leeuwarden tegen nieuwkomer ’t Nylan, maar lijkt daarmee tevens de zwaarste tegenstander gehad te hebben.

Na de clean sweep tegen ’s Gravenzande in de tweede ontmoeting, was er nu geen enkele genade voor het thuisspelende Bequick (0-6). Zelfs de in een goede vorm stekende Rebecca van Balen – die tot nu steeds haar single had gewonnen – kwam er tegen Helderop niet aan te pas (0-6, 2-6). Ook Kim Everaars, Linda Gouka en Elles Kromme konden geen derde set afdwingen bij hun tegenstandsters. Het damesdubbel Everaars/Kromme kwam nog wel verrassend tot 5-5 in de tweede set, maar toen Helderop vervolgens een tandje bijschakelde ging ook die hoop op setwinst verloren.

Aanstaande zondag zijn de dames vrij, waarna op zondag 6 mei om 12.00 uur wordt aangetreden in en tegen hekkensluiter ’s Gravenzande. Om een plek in de eredivisie te behouden is winst in de kustplaats noodzakelijk.

Heren 1, dat uitkomt in de landelijke vierde klasse, blijkt een stevige middenmoter. Na de 2-4 tegen Krimpen volgde een 5-1 overwinning op Kralingen en afgelopen zondag werd een gelijkspel behaald in de thuiswedstrijd tegen het sterke Berkenrode. Raymond Wendel was weer ouderwets op dreef en speelde een bijna foutloze partij tegen Danny Hetharia (6-3, 6-2). Joeri van Tongeren deed het eveneens prima met winst op Jeroen van Zwieten (7-5, 6-2). Samen speelden beide heren de eerste dubbel en brachten daarmee het derde punt binnen (6-2, 6-4). Heren 1 speelt op 6 mei in en tegen Barendrecht om 10.00 uur.Gerelateerd