Bequick Dames 1 kampioen!

03-06-2019 Sport Redactie

Het kampioensteam met boven v.l.n.r. Eline Husslage, Kim Everaars en Felice van Veen. Onder: Linda Gouka en Sytske van der Zweep.

MAASSLUIS - Na de vier enkelspelen was de stemming wat gelaten bij de dames van Bequick afgelopen zondag. Met een 1-3 achterstand tegen directe tegenstrever DTB leek de kans op het kampioenschap definitief in rook op te zijn gegaan. Maar het wonder voltrok zich toch. De beide dubbels werden gewonnen door Bequick, waardoor de eindstand 3-3 werd en DTB definitief onder Bequick eindigde.

Het wachten was nu op de uitslag van de derde kampioenskandidaat – het Eindhovense Volley – die aan een 5-1 overwinning op degradatiekandidaat Oranje TC voldoende zou hebben om het Maassluise team voorbij te steken op de ranglijst. Toen even later een tussenstand vanuit de lichtstad werd gemeld van 2-2, was het team van captain Linda Gouka zeker van het kampioenschap. Na één jaar Hoofdklasse wordt meteen weer ingecheckt op de veerboot naar de hoogste klasse in het damestennis: de Eredivisie.

In de singles was Linda Gouka oppermachtig aan Joke Snelders, die met tweemaal 6-1 aan de kant werd gezet. De andere drie enkelspelen waren spannende partijen die telkens nipt werden verloren: Kim Everaars (5-7, 4-6), Felice van Veen (6-7, 4-6) en Sytske van der Zweep – die toegaf behoorlijk veel last van de warmte te hebben gehad – (4-6, 6-7), kwamen alle drie net iets tekort.

De eerste dubbel werd door Gouka en Van Veen gewonnen van Van Assendelft en Morks met 6-3, 7-5. De Delftse dames beten zich vooral stuk op het stabiele en degelijke spel van Van Veen, die weinig fouten maakte. Opvallend, want de Rotterdamse loopt op dit moment coschappen en komt daardoor relatief weinig aan trainen toe.

Everaars en Husslage verloren in de tweede dubbel de eerste set van Snelders en Haket (4-6), maar herstelden zich daarna uitstekend (6-2 en 10-3), waarna in spanning moest worden afgewacht op het resultaat in Eindhoven.

Zaterdag mixed 1

Het is zaterdag mixed 1 niet gelukt om kampioen te worden in de Topklasse. Weliswaar werd de laatste wedstrijd gewonnen met 3-2 van TOC, maar omdat Dash’35 met 5-0 uithaalde tegen De Zoom, ging de hoofdprijs naar de Dordtenaren. Voor Bequick resteerde een gedeelde tweede plaats.Gerelateerd