Bequick dames 1 komt niet verder dan 3-3

08-04-2019 Sport Redactie

Felice van Veen besliste een zware driesetter in haar voordeel. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Dames 1 is de voorjaarscompetitie gestart met een gelijkspel. In Eindhoven tegen Volley bleef Kim Everaars ongeslagen. De Rozenburgse sloot vorig jaar aan bij dames 1 en lijkt inmiddels haar draai in Maassluis te hebben gevonden. In haar single tegen Freekje Bakx won ze de eerste set met een tiebreak. De tweede set was voor de Eindhovense met 6-2 en dus was er een derde set nodig om de partij te beslissen. Waar vorig jaar de twijfel zou hebben toegeslagen, lijkt Everaars dit jaar mentaal gegroeid. Dat leidde uiteindelijk tot een mooie overwinning (6-3).

Ook Felice van Veen won haar partij op Sportpark Dommeldal-Zuid. De Rotterdamse studente geneeskunde was met 7-5, 1-6 en 7-6 Kim van Rijen nét even te slim af. Dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek ook uit de vierde single. Sytske van der Zweep speelde eveneens een driesetter. Helaas voor de Maassluise won Jitte Robben de beslissende set met 6-4. Linda Gouka trof in Lisanne Coenen (speelsterkte 2) de sterkste speelster van Volley. Gouka redde het dan ook niet (twee keer 2-6). De aanvoerster van Dames 1 nam echter – samen met Everaars – revanche in de eerste dubbel (6-4, 6-1 tegen Coenen en Van der Maat). De tweede dubbel (Van der Zweep en Van Veen) werd met duidelijke cijfers verloren van Bakx en Gruijters (2-6, 0-6).

Zondag speelt Dames 1 thuis tegen TC ’73 uit Groot Ammers. Aanvang 10.00 uur.

Mix 1 zaterdag

Dat Kim Everaars in een uitstekende vorm verkeert, bleek ook zaterdag in de thuiswedstrijd van Mix 1 tegen TSN. De in twee teams uitkomende speelster won met 6-1, 6-1 van Caroline Mulder en samen met de eveneens in twee teams spelende Linda Gouka ook het damesdubbel van Mulder en Pors. De heren deden het minder goed. Joeri van Tongeren moest zijn meerdere erkennen in de in Maassluis niet onbekende Ingmar van der Wiel en samen met Olaf de Ruiter verloor hij eveneens de herendubbel van Van der Wiel en veteraan Hugo van Santbrink, al was dat na een thriller (6-3, 4-6, 10-12). Omdat het gemengd dubbel (Gouka en De Ruiter) werd gewonnen was de dagzege uiteindelijk voor Mix 1.

Zaterdag speelt Mix 1 in Bergen op Zoom tegen LTC De Zoom. De wedstrijd op het tennispark aan de Bastionweg begint om 14.00 uur.Gerelateerd