Bequick Dames 1 sprokkelt punten

17-05-2018 Sport Redactie

Felice van Veen won haar single in drie sets. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Door een remise tegen Badhoevedorp blijft er voor Bequick dames 1 een sprankje hoop in leven op prolongatie van het verblijf in de eredivisie.

De thuiswedstrijd tegen het jonge talentvolle team uit Badhoevedorp begon voor Bequick moeizaam. Op baan 1 won Kim Everaars weliswaar de eerste set van Amalia Stuger met 6-4, maar net als de week ervoor tegen ’s Gravenzande, gaf de Rozenburgse opnieuw het heft uit handen en verloor alsnog de partij (3-6, 2-6). Tegelijkertijd verloor de licht geblesseerde Rebecca van Balen op baan 2 van Luna de Veer met tweemaal 4-6.

Het eerste punt voor Bequick werd binnengehaald door Linda Gouka. Ging de eerste set nog moeizaam (7-6), in de tweede set had de Maassluise geen kind meer aan Kiki Rijk (6-3). De stemming werd nog beter toen ook Felice van Veen haar wedstrijd tegen Mara Pauw via een tiebreak in de derde set naar zich toetrok (4-6, 6-3, 7-6).

In de eerste dubbel wonnen Everaars en Gouka met 6-3, 6-3 van Pauw en De Veer, waardoor een gelijkspel zeker was. Op baan twee startten Elles Kromme en Felice van Veen moeizaam tegen Jamie Liu en Amalia Stuger (2-6). In de tweede set ging het Maassluise koppel slimmer spelen en werd de dominantie van het 17-jarige talent Stuger minder, omdat – waar mogelijk – steeds vaker op de zwakkere Liu werd gespeeld. Pas op 5-6 beslisten twee netfouten van Felice van Veen de partij in het voordeel van Badhoevedorp.

Aanstaande zondag zijn de dames vrij. Op 27 mei wordt de competitie hervat met een verre uitwedstrijd tegen ’t Nylan. In Leeuwarden krijgen de dames het moeilijk, want het Friese team zal geen punten willen verspelen in de strijd om het kampioenschap met Waddinxveen.Gerelateerd