Bequick Dames 1 start met overwinning

09-04-2018 Sport Redactie

De toss van de wedstrijd van Dames 1 tegen Tiebreakers werd verricht door de pupillen van de week Julian Dorenbos en Amber van der Vaart. Op de achtergrond de speelsters Elles Kromme, Kim Everaars, Linda Gouka en Rebecca van Balen. (Foto: Patrick van der Vaart)

MAASSLUIS - Met een 4-2 overwinning op de Tiebreakers is het eerste damesteam van Bequick uitstekend van start gegaan in de eredivisie. Het visitekaartje van de bijna 118-jarige vereniging is dit jaar versterkt met Kim Everaars en Elles Kromme en hoopt dit jaar goed voor de dag te komen in de hoogste landelijke klasse. Handhaving is het doel, maar als het een beetje meezit is wellicht het halen van de play-offs om het landskampioenschap mogelijk. Om dat te bereiken moeten de dames na zeven competitiewedstrijden bij de eerste vier eindigen.

Kopvrouw Rebecca van Balen had een moeizame start tegen Jeldou Jansma en verloor de eerste set met 3-6. Wedstrijden weggeven is er bij de geroutineerde Maassluise echter nooit bij en met 6-4 en 6-3 sleepte Van Balen toch het eerste puntje binnen.

Debutante Kim Everaars moest even wennen aan de entourage, maar nadat zij een moeizame eerste set tegen Anneloes Muuse met een tiebreak binnensleepte, had zij het lek boven (7-6, 6-1).

Linda Gouka had geen kind aan Laura Kuhne (6-1, 6-2) waardoor een gelijkspel in elk geval zeker was. De single van Elles Kromme – die speelde in plaats van de afwezige Felice van Veen - werd verloren. Hilde Volder was naar verwachting te sterk voor de op het oude nest teruggekeerde Rotterdamse.

Dubbel
Van Balen en Everaars speelden de eerste dubbel. De beide dames moesten nog even aan elkaar wennen in de eerste set (4-6), maar kwamen in de tweede set sterk terug (6-2). Bij de dubbels wordt dit jaar geen derde set gespeeld, maar een wedstrijdtiebreak. Deze werd overtuigend gewonnen door Bequick (10-3).

De tweede dubbel (Gouka/Kromme) ging helaas naar het Amsterdamse koppel Kuhne/Weijenborg (5-7, 3-6), maar dat deed weinig af aan de uitstekende start van Bequick.

Hoe de dames er echt voor staan zien we aanstaande zondag. Dan wacht een zware uitwedstrijd tegen het Haagse Leeuwenbergh, dat haar eerste wedstrijd probleemloos met 5-1 won tegen Badhoevedorp en daarmee de eredivisie voorlopig aanvoert.Gerelateerd