Bequick Dames 1 verliest in ’s-Gravenzande

08-05-2018 Sport Redactie

Linda Gouka was goed voor twee punten tegen ’s-Gravenzande (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Op papier lagen er kansen voor Dames 1 tegen hekkensluiter ’s-Gravenzande. De realiteit bleek anders. Waar gewonnen had moeten worden in de kustplaats – en liefst met ruime cijfers – stond aan het eind van een warme dag een 4-2 nederlaag op het wedstrijdformulier.

Door dit resultaat kruipt ’s Gravenzande naast Bequick met 7 punten. Het Amsterdamse Tiebreakers heeft eveneens 7 punten. Deze drie teams sluiten daarmee de ranglijst af en zullen vanaf afgelopen zondag nog maar één doel hebben: degradatie ontlopen.

De dag begon al met een tegenvaller. De anders zo zelfverzekerde Rebecca van Balen kwam niet in haar spel tegen de talentvolle Nienke Strijbis en verloor met 4-6, 2-6. Op de baan ernaast had Kim Everaars een vliegende start tegen Jill van Doorn (6-1), maar de 23-jarige Rozenburgse kon dit niveau niet vast houden (3-6, 2-6). Het eerste punt werd binnengehaald door Linda Gouka, die Ilse de Ruit geen enkele kans gaf om in de wedstrijd te komen (6-1, 6- 0).

De vierde single werd – bij afwezigheid van Felice van Veen – opnieuw ingevuld door Elles Kromme. De 38-jarige Rotterdamse gaat zich langzamerhand steeds beter aanpassen aan het eredivisieniveau en was tegen Joelle van Doorn dicht bij winst van de eerste set. Bij 5-5 sloeg de spanning echter toe en daar profiteerde van Doorn meteen van (5-7, 2-6).

De twee dubbels waren een goed smakend dessert van een heerlijke tennismaaltijd. Op twee lieten Gouka en Van Balen zien uitstekend op elkaar ingespeeld te zijn. Zij wonnen in twee sets van De Ruit en Jill van Doorn. Op één waren het Kromme en Everaars die het Strijbis en Joelle van Doorn erg moeilijk maakten. Na verlies van de eerste set met 4-6, dwong Bequick een wedstrijdtiebreak af door de tiebreak van de tweede set overtuigend te winnen. Een slimme sanitaire stop van Van Doorn haalde echter het ritme uit het Maassluise koppel, waarna de wedstrijdtiebreak naar ’s-Gravenzande ging met 10-6.

Zondag speelt dames 1 een thuiswedstrijd tegen Badhoevedorp, dat met twee keer winst en twee keer verlies iets hoger staat op de ranglijst. Met een slimme opstelling moet het mogelijk zijn om minimaal een gelijkspel te halen. De eerste twee singles beginnen om 12.00 uur.Gerelateerd