Bequick dames 1 verslaat Zoetermeer

27-04-2019 Sport Redactie

Linda Gouka verloor van Susanne Esser in drie sets. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Ook na drie competitiewedstrijden is Bequick Dames 1 nog steeds ongeslagen. In en tegen Zoetermeer werd er ternauwernood met 4-2 gewonnen, maar gemakkelijk ging dat niet. Kim Everaars staat deze competitie erg sterk te spelen en zorgde met een duidelijke zege op Sabine van Dijk voor het eerste punt. Linda Gouka leek even te moeten wennen aan het gravel en verloor de eerste set van Susanne Esser met 6-4. In de tweede set kwam de Maassluise studente biologie op stoom (6-3), maar kon daar in de derde set geen vervolg aan geven. De beslissende set was dan ook voor Zoetermeer met 6-4. Toen ook Eline Husslage in twee sets verloor van Anouk Sanders keek Bequick tegen een 2-1 achterstand aan. De laatste single bracht de ommekeer. Sytske van der Zweep bracht met een keurige 6-2, 6-1 overwinning op Linda van Zeeland de partijen weer op gelijke hoogte.

De beide dubbelspelen moesten de beslissing brengen. Gouka en Van der Zweep hadden moeite met Van Zeeland en Van Dijk, maar haalden op het juiste moment de punten binnen (6-4, 6-4). Husslage en Everaars hadden een zware dobber aan Sanders en Oudmaijer. De eerste set werd gewonnen met 6-3, maar de tweede verloren met dezelfde cijfers. De wedstrijdtiebreak die daarop volgde was een ware thriller. Uiteindelijk won Bequick deze met de hakken over de sloot (11-9).

Door dit resultaat voert Bequick nog steeds de Hoofdklasse aan, maar heeft inmiddels aan de kop gezelschap gekregen van DTB en Volley. De strijd om het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie is na drie wedstrijden nog volledig open. Komend weekend zijn de dames vrij. Op zondag 12 mei wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Oranje TC. Aanvang 10.00 uur.Gerelateerd