Bequick dames 1 voert Hoofdklasse aan

15-04-2019 Sport Redactie

Eline Husslage kwam na lange tijd weer eens in actie voor Dames 1. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Na de 5-1 overwinning op TC’73 afgelopen zondag is Dames 1 met 8 punten terug te vinden aan de kop van de Hoofdklasse. De koploper wordt op de voet gevolgd door 3 teams met 7 punten. Opvallend is dat na twee wedstrijden geen enkel team beide wedstrijden heeft gewonnen, hetgeen betekent dat ieder punt belangrijk kan zijn in de race om promotie naar de Eredivisie.

In de thuiswedstrijd tegen TC’73 uit Groot-Ammers kwam de ploeg van selectietrainer Yoran Verschoor niet in de problemen. Kim Everaars liet wederom zien uitstekend in vorm te zijn en gaf Denice van Appeldoorn geen kans (6-1, 6-0). Captain Linda Gouka won met hetzelfde gemak van Sarina Maigoda (6-0, 6-1). Ook de derde en vierde single werden gewonnen, al had dat wat meer voeten in de aarde. Sytske van de Zweep speelde een uitstekende partij tegen Barbara Pluim. In lange slagenwisselingen werd er om de punten gestreden. Uiteindelijk trok Van der Zweep aan het langste eind met 6-4, 7-6.

Eline Husslage kwam na lange tijd weer eens in actie voor Dames 1. De Rijswijkse bleek het tennissen nog niet verleerd en speelde een prima partij tegen Wendy Elberse, waarin de eerste set werd gewonnen met 6-2. Een paar slordige fouten brachten Elberse weer terug in de wedstrijd. De speelster uit Groot-Ammers won de tweede set met 3-6. Verder liet Husslage het niet komen. De blondine herpakte zich en won met 6-3 de derde set.

Door een tactische opstelling in de dubbels hoopte Bequick op een clean sheet. Die kwam er uiteindelijk niet, omdat het gelegenheidskoppel Everaars en Van der Zweep het niet redde tegen Elberse en Maigoda (3-6, 4-6). Het was de eerste verliespartij voor Everaars in deze competitie. Gouka en Husslage wonnen wel van Appeldoorn en Pluim. Met 6-2 en 7-5 gunden zij de dames uit het ooievaarsdorp geen set.

Maandag (tweede paasdag) speelt Dames 1 in en tegen Zoetermeer, dat met 7 punten Bequick in de nek hijgt. De wedstrijden vangen aan om 12.30 uur.Gerelateerd