Bequick Dames 1 wint van De Schelde

20-05-2019 Sport Redactie

Eline Husslage won haar single met 6-4, 7-6. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Door een ruime overwinning op de Schelde (5-1) blijft Bequick dames 1 lijstaanvoerder in de hoofdklasse van het damestennis. Achtervolger DTB versloeg Halsteren met 6-0 en kwam daardoor wel een puntje dichterbij, maar het verschil tussen de beide ploegen is nog altijd 2 punten. Nummer drie Volley won met 5-1 van TC’73 en blijft met 3 punten achterstand ook nog kanshebber op de titel.

Op het eigen sportpark liet het team van captain Linda Gouka niets aan het toeval over. Na de singles stond het al 4-0 voor Bequick. Kim Everaars (7-5, 6-2), Linda Gouka (6-1, 6-2), Eline Husslage (6-4, 7-6) en Felice van Veen (6-0, 6-2) wonnen hun partij in twee sets en brachten daarmee de Vlissingse ploeg de eerste nederlaag toe in deze competitie. Gouka en Everaars wonnen de eerste dubbel met 6-2, 6-3. De tweede dubbel (Husslage en Van Veen) ging helaas verloren (2-6, 6-7).

Zondag spelen de dames een uitwedstrijd tegen Halsteren. Een ruime overwinning is vereist om de kleine voorsprong op DTB te behouden. De strijd om het kampioenschap wordt dan op 2 juni (de laatste speeldag) beslist in het onderlinge treffen tegen DTB.

Mixed 1 zaterdag

In de Topklasse Gemengd op zaterdag is na 5 speeldagen de strijd om de titel nog volledig open. Bequick liep tegen haar eerste nederlaag op in de uitwedstrijd tegen Kralingen (3-2), maar behield wel de koppositie met 16 punten, zij het dat de concurrentie dichterbij kruipt. Op 2 punten achterstand volgen Schiedam-Noord, Dash’35 en de tegenstander van afgelopen zaterdag, Kralingen.

In Rotterdam kwam Kim Everaars tekort tegen de sterke Yvette Vlaar (6-3, 6-4) en ook Joeri van Tongeren kon het Bob Daniëls niet moeilijk maken (6-2, 6-0). Ook het Kralingse herendubbel, met de broertjes Daniëls, was te sterk voor Bequick (6-2, 6-1). De punten werden gemaakt door het damesdubbel (Gouka/Everaars) en het gemengd dubbel (Gouka/Van Hoorn). In beide gevallen was een wedstrijdtiebreak noodzakelijk.

Aanstaande zaterdag speelt Mixed 1 een thuiswedstrijd tegen Smash Boz. Aanvang 13.30 uur.Gerelateerd