Bequick dames zetten grote stap in goede richting

13-05-2019 Sport Redactie

Felice van Veen bracht het vierde punt voor Bequick op het scoreformulier. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Door een ruime overwinning op degradatiekandidaat Oranje TC heeft Bequick dames 1 afstand genomen van haar medekoplopers. Volley en DTB speelden onderling gelijk, waardoor Bequick kon uitlopen. Het maximale resultaat in Maassluis (6-0) bezorgde Dames 1 drie punten voorsprong op haar concurrenten. Terugkeer naar de eredivisie blijft daardoor in beeld voor het team van captain Linda Gouka.

Kim Everaars kwam eenvoudig aan een zege op Florentine Molkenboer, die bij een stand van 5-3 in de eerste set moest opgeven. Linda Gouka verloor de eerste set van Margit Velds, maar herpakte zich en won de tweede én derde set met 6-3.

De wedstrijd van Sytske van der Zweep verliep volgens hetzelfde scenario. Ook zij verloor de eerste set, maar dwong vervolgens met tweemaal 6-2 Marije van Thiel op de knieën. Felice van Veen bracht het vierde punt voor Bequick op het scoreformulier. De studente geneeskunde kwam pas voor de tweede keer in actie dit seizoen, maar het gebrek aan wedstrijdritme bracht haar niet in de problemen tegen Meike de Haas (7-5, 6-0).

Ook de punten in de beide dubbelspelen bleven in Maassluise handen. Gouka en Everaars waren duidelijk sterker dan Van Thiel en Vos (6-1, 6-0). Van der Zweep en Van Veen hadden nauwelijks meer moeite met Velds en De Haas (6-1, 6-4).

A.s. zondag ontvangt Dames 1 De Schelde op het park aan de Maria Rutgersstraat. De Vlissingse dames zijn evenals Bequick nog ongeslagen. Een ruime overwinning is echter nodig om de marge op de concurrentie te behouden. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur.Gerelateerd