Bequick heren 1 kampioen

28-10-2019 Sport Redactie

Bequick heren 1, met v.l.n.r. Peter Holleman, Raymond Wendel, Stefan de Gier, Robbert Jan ’t Hoen, Micha van Leeuwen en Joeri van Tongeren

MAASSLUIS - Door een 4-2 overwinning op Leeuwenbergh in de laatste competitiewedstrijd werd Bequick heren 1 kampioen in de tweede klasse. Het team rond captain Peter Holleman was de najaarscompetitie slecht gestart met een verliespartij tegen De Rhijenhof, maar de mannen herpakten zich en lieten in de overige 6 duels geen steken meer vallen. Alleen tegen TOEG-Rotterdam werd nog gelijkgespeeld, alle andere wedstrijden werden gewonnen.

Tegen Leeuwenbergh waren nog twee punten nodig om het kampioenschap te kunnen vieren. In Den Haag werden die punten snel bijeengeraapt. Raymond Wendel (6-1, 6-1) en Joeri van Tongeren (6-1, 6-0) gaven hun directe tegenstander weinig kans op succes. Ook het derde enkelspel werd gewonnen. Stefan de Gier versloeg Robin Grell met 6-1, 6-3. Alleen Micha van Leeuwen moest aan het eind van zijn partij zijn tegenstander feliciteren (6-7, 5-7).

De eerste herendubbel (Van Tongeren en De Gier) werd gewonnen met twee keer 6-1. Het tweede herendubbel (Holleman en ’t Hoen) werd bij 5-5 in de tweede set opgegeven, maar dat was slechts van belang voor de statistieken.

Vrijdagavondcompetitie

In de vrijdagavondcompetitie was er een kampioenschap te vieren door het team Gemengd Dubbel 1. Elfriede Boer, Nathalie Schouw, Eveline van der Ende, Harm Viveen, Dave Schouw, Ben Tabak, Erik van der Ende en captain Annemarie Kuperus wonnen vier van de zeven ontmoetingen en speelden er twee gelijk. Alleen de thuiswedstrijd tegen DTB werd met 1-3 verloren. De overwinning in de laatste competitiewedstrijd tegen Breekpunt, was voldoende om Delftse Hout voor te blijven op de ranglijst. In Den Haag liet Bequick geen punten liggen (0-4).Gerelateerd