Bequick investeert opnieuw in duurzaamheid

20-07-2018 Sport Redactie

Pepijn ’t Hoen wint in ’s Gravenzande en Capelle.

Nadat in 2016 het dak van het clubhuis werd voorzien van 61 zonnepanelen, heeft tennisvereniging Bequick opnieuw een stap gezet in het verduurzamen van de accommodatie. Dit seizoen is de energievretende halogeen baanverlichting vervangen door LED-verlichting, waardoor een aanzienlijke daling van het elektriciteitsverbruik wordt gerealiseerd.

Het project vroeg opnieuw een behoorlijke investering van de club in Maassluis-Oost, maar het bestuur en de ledenvergadering waren van mening dat het toch moest worden doorgezet. Een reguliere overheidssubsidie en een aanzienlijke bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maakte de aanleg mede mogelijk. De ontbrekende financiën werden geleend bij een aantal enthousiaste leden.

Tijdens het Elvani Bequick Open werd de installatie officieel in gebruik gesteld door de kersverse wethouder van Sport in Maassluis, Gerard van der Wees en de directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen, John Massaar.

Pepijn ’t Hoen succesvol in toernooicircuit
Bequicker Pepijn ’t Hoen is uitstekend gestart in het toernooicircuit, dat na de voorjaarscompetitie losbarst. De jonge Schiedammer (19) won de open toernooien van TC Capelle en van ’s Gravenzande. In Capelle versloeg hij in de finale van de herenenkel 3 tot ieders verrassing Bram Bruinse met 6-4, 4-6, 7-5. In ’s Gravenzande moest ’t Hoen drie keer aan de bak in de hoogste categorie (HE3). Daar verraste hij opnieuw. In het kustplaatsje bond hij René van der Wilk, Daan de Kort en de als eerste geplaatste Dave de Graaf (speelsterkte 1,9) aan zijn zegekar.

Op het toernooi van Holy afgelopen week, kwam er een einde aan de ongeslagen status van ’t Hoen, maar liet de jongeling opnieuw zien in de herenenkel drie gemakkelijk mee te kunnen. In Vlaardingen nam Bram Bruinse revanche voor de verloren finale in Capelle, al was daar wel een tiebreak in de derde set voor nodig.

Seniorenplus eendagstoernooi
Op donderdag 26 juli wordt er op de banen van Bequick het seniorenplus eendagstoernooi gespeeld. Het is alweer de zevende keer dat dit succesvolle toernooi bij Bequick wordt gehouden, met gemiddeld zo’n 60 deelnemers. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. U kunt inschrijven als damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel in de categoriën 7, 8 en 9. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per persoon en voor dat bedrag krijgt u een lunch aangeboden. Het toernooi start om 9.30 uur en zal tot ca. 16.00 uur duren. Ook niet-leden kunnen meedoen, want het is een open toernooi. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 23 juli via een lijst in de hal van de Quick-Inn, of door een mail te sturen naar ruutveldink@kabelfoon.net.Gerelateerd